Acupunctuur

 

Acupunctuur maakt onderdeel uit van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Het is een geneeswijze die al eeuwenlang succesvol wordt toegepast. De filosofie en denkwijze is niet gangbaar in de huidige Westerse geneeskunde en daarom wordt acupunctuur vaak afgedaan als een niet bewezen, alternatieve geneeswijze. Er is echter steeds meer goed onderbouwd bewijs voor de werking van acupunctuur, bijvoorbeeld bij chronische pijn.

 

Om uit te leggen hoe acupunctuur precies werkt, is er hier te weinig ruimte. In het kort: door het inbrengen van de acupunctuurnaalden op specifieke plekken wordt het zenuwstelsel gestimuleerd en komen er in het lijf stoffen vrij, waardoor bijvoorbeeld pijn verdwijnt of het interne regelsysteem van het lijf aan het werk gezet wordt, waardoor het zelfhelend vermogen wordt gestimuleerd.

 

Bij acupunctuur, wordt er net als bij de chiropractie, naar het gehele dier gekeken. Het is dus holistisch van aard. Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van steriele acupunctuurnaalden. De meeste dieren accepteren deze naalden erg goed en ontspannen tijdens de behandeling.

Welkom

Contact