Begeleiding van sportpaarden

 

Sportpaarden moeten in goede conditie verkeren om een topprestatie te leveren. Door middel van onder andere juiste training, veterinaire zorg, gebitsverzorging en hoefbeslag wordt ervoor gezorgd dat het paard in zo goed mogelijke vorm aan de start van een wedstrijd verschijnt.

 

Verminderde beweeglijkheid tussen twee wervels kan subklinisch (dus zonder dat u het merkt)aanwezig zijn. Een kleine storing in de beweeglijkheid van het paard en de functie van het zenuwstelsel kan er echter wel voor zorgen dat een paard net niet de topprestatie neer kan zetten waar u op gehoopt had. Ook kan het in een later stadium zorgen voor overbelasting in andere delen van het lichaam, die moeten compenseren voor de verminderde mobiliteit. Dit kan leiden tot blessures.

 

Om sportpaarden te begeleiden, is het verstandig regelmatig een chiropractisch onderzoek uit te voeren. Voorkomen is immers beter dan genezen! Afhankelijk van de bevindingen bij het onderzoek en uw wensen, kan er gekozen worden voor een consult eens per 3 of 6 maanden.

 

 

Rugproblemen bij paarden

 

Rugproblemen bij paarden kunnen zich op verschillende manieren uiten. Vaak zal u de klacht hebben dat uw paard "het niet lekker doet" of dat uw paard ineens last heeft van zadeldwang. Andere voorbeelden kunnen zijn:

 

 

Verdere indicaties

 

Naast de besproken rugproblemen bij paarden, kan een paard ook bij andere problemen baat hebben bij een behandeling.

Als een paard een peesblessure heeft gehad en daardoor lange tijd stalrust en een aangepast bewegingsregime heeft moeten doormaken, kan chiropractie helpen bij het herstel. De verminderde beweging en veranderde belasting door de kreupelheid, wordt elders in het lichaam gecompenseerd. Om goed terug te komen van de blessure, is het belangrijk deze compensaties op te heffen door middel van chiropractie. Daarnaast kunnen cranio-sacrale technieken toegepast worden om de bindweefselspanning rond de plek van de blessure normaliseren.

 

Verder kan een verminderde beweeglijkheid tussen wervels zich uiten in de volgende klachten:

Welkom

Contact